Τρίτη 21 Απριλίου 2015

10 βιβλία που θα γίνουν σύντομα ταινίες!




 

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι καλύτερα να ‘χεις εικόνα το ένα απ’ τα δυο: Ή το βιβλίο ή την ταινία. Αυτό βέβαια δεν ισχύει στις περιπτώσεις που ως φανατικός αναγνώστης δεν μπορείς να κρατηθείς μακριά απ’ την κινηματογραφική αίθουσα, ή όταν μια ταινία σε συγκινήσει τόσο ώστε να ψάξεις να βρεις το αντίστοιχο βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε.
Ακολουθούν δέκα ταινίες εμπνευσμένες από πρόσφατα ή και παλαιότερα βιβλία οι οποίες θα κυκλοφορήσουν φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

1. «Still Alice», Lisa Genova

 

 

Η Alice Howland είναι καθηγήτρια και μητέρα τριών παιδιών. Αρχίζει να χάνει την μνήμη της με την διάγνωση να αφορά στην ασθένεια Alzheimer. Παρακολουθούμε την προσπάθειά της να διατηρήσει το lifestyle και την ζωή της ως είχε. Το βιβλίο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η ερμηνεία της Julianne Moore αναμένεται να είναι –για ακόμη μία φορά- εκπληκτική. Μαζί της μεταξύ άλλων, οι Alec Baldwin, Kate Bosworth και Kristen Stewart. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου. 



2. «The Mortdecai Trilogy», Kyril Bonfiglioli

 

 

Ο Charlie Mortdecai είναι ένας γοητευτικός και καλλιεργημένος έμπορος τέχνης που ταξιδεύει στην Αμερική για να εντοπίσει ένα κλεμμένο πίνακα ο οποίος με κάποιο τρόπο συνδέεται με ένα χαμένο τραπεζικό λογαριασμό. Το βιβλίο είναι άκρως χιουμοριστικό και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα το ίδιο θα είναι και η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο υπέροχος Johnny Depp. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιανουαρίου  και μαζί με τον Depp στην μεγάλη οθόνη θα είναι οι Ewan McGregor, Olivia Munn και Gwyneth Paltrow. 


 


3. «The Last Apprentice (Seventh Son)», Joseph Delaney

Πρόκειται για το γνωστό βιβλίο νεανικής λογοτεχνίας του Delaney το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες ενός μαθητευόμενου εξορκιστή, που ως έβδομος γιος ενός έβδομου γιου μπορεί να αφουγκράζεται το κακό, να ακούει, να μυρίζει και να βλέπει το θάνατο. Πρόκειται για μια γοτθική περιπέτεια και στην ταινία θα απολαύσουμε στο καστ τους Jeff Bridges, Kit Harington, Julianne Moore, Ben Barnes στις 6 Φεβρουαρίου. 

 

 


 


4. «Fifty Shades of Grey», E.L. James




Η πολυαναμενόμενη ταινία που θα κυκλοφορήσει στις 13 Φεβρουαρίου είναι βέβαια βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της ερωτικής τριλογίας της συγγραφέα το οποίο και έκανε πιο… πικάντικη τη σεξουαλική ζωή χιλιάδων νοικοκυρών. Η μεταφορά του στο σινεμά ακολούθησε την υπόσχεση να μην λογοκριθούν οι ερωτικές σκηνές. Το στόρι έχει να κάνει με μια φοιτήτρια φιλολογίας που ζει τη σεξουαλική της ολοκλήρωση στο κρεβάτι ενός δισεκατομμυριούχου κι ελαφρώς… διεστραμμένου άντρα. Πρωταγωνιστούν οι Jamie Dornan, Dakota Johnson, Rita Ora, Luke Grimes.


 


5. «Serena», Ron Rash

 

 

Το συγκεκριμένο αφορά στην εποχή του μεγάλου κραχ στην Αμερική, όταν ένα ζευγάρι νεόνυμφοι χτίζουν μια αυτοκρατορία ξυλείας στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας. Οι συμπτώσεις της μοίρας, όμως, θα ανατρέψουν το ειδυλλιακό σκηνικό, με τη φιλόδοξη σύζυγο να κάνει τα πάντα για να προστατέψει τα κεκτημένα της. Βασισμένο στο βιβλίο του Rash το σενάριο αφορά σε μία ρομαντική ιστορία αγάπης, την οποία θα παρακολουθήσουμε στις 27 Μαρτίου με πρωταγωνιστές τους Jennifer Lawrence και  Bradley Cooper. 



6. «The Longest Ride», Nicholas Sparks

Κλασσικό βιβλίο απ’ αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Sparks, με την ιστορία να πραγματεύεται το ρομάντζο, τα μυστικά, τα προβλήματα των σχέσεων και το… κλάμα. Στο συγκεκριμένο παρακολουθούμε την ζωή δύο ζευγαριών των οποίων η ζωή συμπίπτει με ένα περίεργο τρόπο. Στην ταινία που θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου θα δούμε και τον ταλαντούχο ηθοποιό και γιο του Clint Eastwood, Scott Eastwood. 

 



 



 


7. «The Moon and the Sun», Vonda N. McIntyre


Βρισκόμαστε στον 17ο αιώνα και στη Γαλλία του Βασιλιά Louis XIV, με τον Pierce Brosnan να δίνει ρέστα, σώζοντας την ζωή μιας… γοργόνας. Κυκλοφορεί στις 10 Απριλίου και μαζί με τον Brosnan θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων τους William Hurt, Benjamin Walker και Kaya Scodelario.




 


8. «Frankenstein (Victor Frankenstein)», Mary Shelley


Το πασίγνωστο βιβλίο της Shelly για ακόμη μία φορά στην μεγάλη οθόνη με το στόρι να εστιάζει αυτή τη φορά στον Igor, τον νεαρό βοηθό του Victor Frankenstein. Στις 2 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους με τους Daniel Radcliffe και James McAvoy στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.




 


9. «Jungle Book», Rudyard Kipling

Η γνωστή ιστορία του μικρού Μόγλη και του φίλου του Μπαλού μας έρχεται στις 9 Οκτωβρίου από την Disney με πρωταγωνιστές τους Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Lupita Nyong’o, Christopher Walken, Ben Kingsley.



 


10. «The Martian», Andy Weir

Στις 27 Νοεμβρίου ο Matt Damon ξαναντύνεται αστροναύτης και βρίσκεται εγκαταλελειμμένος και μόνος στον πλανήτη Άρη, όπου και προσπαθεί να επιβιώσει μέχρις ότου έρθει βοήθεια για να επιστρέψει στη Γη. Μαζί του οι Jessica Chastain, Jeff Daniels, Kristen Wiig.



 

Πηγή:  http://city.sigmalive.com/article/7632/10-vivlia-gia-na-diavaseis-prin-kanoyn-premiera-oi-tainies-toys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου