Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

5 απ' τις πιο εντυπωσιακές βιβλιοθήκες στον κόσμο! [εικόνες]

Από το Μπουένος Αϊρες μέχρι τη Μογγολία και από τα βάθη της Ταϊλάνδης έως τη Βόρεια Εύβοια!



Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 η πιο αγαπημένη συνήθεια των πολιτών ήταν η επίσκεψη σε μια βιβλιοθήκη, είτε για ανάγνωση είτε για ένα απλό «χάζεμα» στα βιβλία. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Παράλληλα όμως έχει αλλάξει και η μορφή των βιβλιοθηκών. Ας δούμε τις 5 πιο εντυπωσιακές από αυτές. Ανάμεσά τους και μία ελληνική. 

Όπλο μαζικής διδασκαλίας



O καλλιτέχνης Raul Lemesoff μετέτρεψε αυτό το στρατιωτικό άρμα, που χρονολογείται στο 1979, σε μια βιβλιοθήκη που κινείται στους δρόμους του Μπουένος Αιρες και… εκτοξεύει βιβλία

Καμηλο-βιβλιοθήκη



Μέσα από μία καμήλα-βιβλιοθήκη, που ιδρύθηκε από τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Jambyn Dashdondog, τα μικρά παιδιά της Μογγολίας προμηθεύονται τα δικά τους παραμύθια.

Ανάμεσα στη ζούγκλα




Στο θέρετρο Koh Kood στα βάθη της Ταϊλάνδης, μια ολλανδική επιχείρηση έχει σχεδιάσει ένα τουριστικό θέρετρο–βιβλιοθήκη σύμφωνα με το ύφος της περιοχής.

Βιβλιοθήκη εντός και εκτός



Ένα κτίριο στην Κάνσας Σίτι δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το τι έχει στο εσωτερικό του. Το κτίριο, το οποίο είναι ντυμένο εξωτερικά με 22 από τους πιο αγαπημένους τίτλους των κατοίκων της πόλης, αποτελεί μεταξύ άλλων και ένα ξεχωριστό αξιοθέατο.

Βιβλιοθήκη Παραλίας



Το καλοκαίρι του 2014 το ξενοδοχείο Τhalatta Seaside Hotel στην Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας δημιούργησε μια βιβλιοθήκη χτισμένη με θέα το απέραντο γαλάζιο. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου κλήθηκαν να φέρουν μαζί τους ένα βιβλίο. Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.000 βιβλία σε 7 διαφορετικές γλώσσες. Μετά το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν, τα βιβλία δωρίστηκαν σε σχολεία της περιοχής.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου